Социал медиа маркетинг е алатка што ви овозможува да бидете видливи.Во денешно време сите користат социални медиуми во цел свет.Медиумите ви е потребни за да раскажвите вашите продукти или услуги.

Како да користам Социални Медиуми?

Социални медиуми е лесен за користење за секојденво но ако користите за бизнис платформите треба да  учите. Бизнис профили е лесен за отворање но не е само да се отвори профил туку треба да се менаџира. Сите бизниси во моментов креира профил на социалните медиуми да се развиват туку ако немате фоловери не знајте што да постирате профилот е за ништо.

Што да пазите во социални медиуми? 

Во социалните медиуми во денешно време многу лесно мозите да се развивате но и да падвите, секој дневно постирате но не ви иди фолови или не бендисваат.

3 корисни работи!

  1. Професионални слики

  2. Тагови

  3. Текст

Овие 3 се корисни работи за да сте видливи во социалните медиуми.

Како да знам кои социални медиуми се за мој бизнис?

Како да знајте и да одлучите кои социални медиуми се за мој бизнис. Треба да анализирате вашиот бизнис во кои медиуми се пребаруват појќе.

Пример:

ИТ Секторот нај многу користат: Линкедин

Текстилни Сектори: Фасебоок,Инстаграм итн